BKR, wat is dat?

bkrHet BKR helpt voorkomen dat u financieel gesproken in de problemen komt, door kredietverleners (die bij het BKR zijn aangesloten) te informeren over  de kredieten die u op het aanvraagmoment heeft lopen of in de afgelopen vijf jaar heeft beëindigd. Voorbeelden van kredieten zijn: een limiet op een betaalrekening, een creditcard, een uitgestelde betaling, een rekening bij een postorder bedrijf, een abonnement van een mobiele telefoon, etc.

De letters BKR, staan voor Bureau Krediet Registratie in Tiel. Vrijwel iedereen die een krediet heeft is bekend bij BKR. Algemene regel is dat uw krediet bij het BKR bekend is als het bedrag tussen de 500,- en 125000,- euro ligt en als u  er minstens drie maanden over kunt beschikken. Alleen kredietverleners en u zelf krijgen informatie over uw gegevens bij het BKR.

bkr

Kredietverleners zijn wettelijk verplicht om te informeren naar uw gegevens als u een krediet aanvraagt.  Op deze manier wordt lenen verantwoord voor u en voor de kredietverlener, want het BKR helpt voorkomen dat u meer leent dan u kunt aflossen.

Meer informatie over het BKR vindt u op www.bkr.nl of u informeert bij uw kredietverlener.